Hopp til innhold

Smartkart

Alle er velkomne til å lage apper, kart og tjenester med Kartverkets åpne data - og her er eksempler på hva andre har laget. Merk at Kartverket ikke er ansvarlig for eller godkjenner hvordan dataene brukes. De som tar i bruk dataene, har selv ansvaret.

På skisporet.no finner du når og hvor skiløypene til enhver tid blir preparert.

Les mer

Bratt-appen hjelper friluftsfolk som vil være på sikker grunn i bratt terreng. Appen er en håndholdt utgave av NGIs helningskart.

Les mer

Outtt-appen viser vei til mer enn 1000 stier, aktiviteter og turer i Norge, enten du skal sykle i Oslo, gå på ski i Lofoten eller vandre i Jotunheimen.

Les mer

På UT.no og i Ut-appene finner du mer en 7000 turforslag og rundt 1100 hytter og overnattingssteder.

Les mer

Nofences virtuell gjerdeløsning består av en solcelledrevet sauebjelle med GPS-teknologi og et digitalt kart – fra Kartverket.

Les mer

Above er en norskutviklet app som med utgangspunkt i Kartverkets kart og terrengmodeller viser nøyaktige høydedata for hele Norge.

Les mer

Arkeologen Mark Walters fra Wales har på sin Twitter-konto lagt ut videosnutter fra historiske steder i Norge - laget ved hjelp av Kartverkets detaljerte høydedata.

Les mer

Se ideene og skissene fra Kartverkets årlige hackathon, #hack4no, hvor det eksperimenteres med både kartdata og andre åpne data.

Les mer

Harald Stavestrand har jobbet i Kartverket i en mannsalder – her er hans private «lab» med små og store eksperimenter med kartdata.

Les mer

Mobil-apper for iPhone med blant annet Kartverkets kart, til bruk med og uten nettilgang.

Les mer

Mobil-apper for Android-telefoner med blant annet Kartverkets kart, til bruk med og uten nettilgang.

Les mer

Hva er navnet på fjellet du kan se? Hva heter sjøene du ser foran deg? Pek med iSikte Norge og du får se på skjermen hva alt heter.

Les mer

Få faktiske tidspunkt for soloppgang og solnedgang for enhver dag i året. Laget med data blant annet fra Kartverket.

Les mer

Kultur- og naturreises demonstratorer synliggjør det usynlige på det stedet du befinner deg akkurat nå - historie, fakta, bilder og mye mer.

Les mer

Lag 3D-utgave av et hvilket som helst utsnitt av norgeskartet og få det 3D-printet gjennom Benglers "Terrafab".

Les mer

Enkelt web-grensesnitt fra Kultur- og naturreise hvor du enkelt kan generere ditt eget kart og kombinere med ulike kulturrelaterte datasett.

Les mer

Webutvikler Jon Olav Eikenes har koblet geografisk og statistisk informasjon i ”Vizbox”, et interaktivt tredimensjonalt norgeskart.

Les mer

Bjørn Sandvik har laget en plugin som kan plassere geotaggede bilder fra hvilken som helst kilde inn på Kartverkets kartgrunnlag.

Les mer

App for slektsforskning og historisk detektivarbeid. Den hjelper deg finne personer, bilder og bosteder, blant annet i Kartverkets stedsnavnregister.

Les mer

Flysimulator-miljøet har brukt våre høydedata og kartdata til å gjøre landskapet mer realistisk i Microsoft Flight Simulator. Se før-og-nå-bildene!

Les mer

Bengler har "knadd" Kartverkets rådata og laget en pakke tilpassede kartdata til bruk på nettsider og i kartkliententer, med kildekode og veiledning.

Les mer

Råmaterialet er historiske kart fra Kartverket, et bilde av oldefar som leser kart, og en filmsnutt fra en båttur. Resultatet er en digital fortelling om slekt, kartografi og stedsnavn.

Les mer

Jonas Bojesen utvikler en tjeneste som lager 3D-modell av en GPS-rute basert på Kartverkets høydedata.

Les mer

Hvordan gjøre webkart mer levende? spurte NTNU-student Steffen Pøhner Henriksen. Han bruker Kartverkets terrengdata til en skyggevisning.

Les mer

Sykle-dit-side viser hvor langt du kan sykle rundt i alle retninger fra der du er på et kvarter. Til grunn ligger det nasjonale kartgrunnlaget fra Kartverket.

Les mer

Ingeniørbedriften Purenviro i Grenland bruker Kartverkets terrengdata når de kartlegger hvordan giftskyer og vond lukt sprer seg fra et industriområde.

Les mer