200 gründere, studenter, utviklere og andre kreative mennesker deltok på årets #hack4no-konkurranse i Hønefoss. Det gjør det til Norges største lekegrind med åpne data.

I tillegg deltok 350 barn og ungdommer på juniorhack, Norges største kodetreff, hvor de blant annet lærte å programmere, lage kart og bygge droner.

Med foresatte, observatører, besøkende, støtteapparat og samarbeidspartnere ble det delt ut til sammen 700 nøkkelbånd med navnelapper i løpet av de to dagene det sto på, 27. - 28. oktober.

Løser viktige utfordringer

Det hele ble åpnet av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. I løpet av to intense dager jobbet deltakerlagene fram nye apper, tjenester og andre løsninger hvor det blant annet brukes data som det offentlige har frigitt og gjort tilgjengelig.

Vinnerlagenes apper og løsninger løser viktige utfordringer knyttet til leteaksjoner, storfeproduksjon, demokrati, nordlysturisme og bilkjøring.

Årets vinner er et lag sammensatt blant annet av studenter fra Forsvarets ingeniørhøgskole og Høgskolen i Sørøst-Norge. Laget har utviklet et verktøy for planlegging, koordinering og kommunikasjon som skal effektivisere leteaksjoner, slik at liv kan reddes.

Løsning reduserer tiden for planlegging av en leteaksjon ved at det gjennomføres en automatisert kartanalyse. Letemannskapene spores ved bruk av smarttelefoner, og løsningen er bygd for å fungere også i områder uten mobildekning.

VINNERE: Vinnerlaget "Leteaksjon" jubler over seieren - juryleder Anne Cathrine Frøstrup til venstre.

- Godt samspill

- Dette er en løsning som viser samspill mellom offentlige åpne data og som har en meget stor samfunnsnytte, sa juryleder og kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup da hun delte ut prisen lørdag kveld.

Hun hadde med seg Kahoot-gründer Johan Brand, investor og bedriftsutvikler Silvija Seres, innovasjonsprofessor Sjur Dagestad og StartupLab-partner Nils Juell i juryen.

I tillegg til pengepremier får vinnerlagene en éndags innovasjonscamp i StartupLab/ Forskningsparken i Oslo. 

Les om alle vinnerlagene på hack4.no.

Tredje år på rad

Det er tredje året på rad at Kartverket med samarbeidspartnere arrangerer #hack4no. Dette er de 14 etatene som bidro med data i år:

Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Kulturrådet, Meteorologisk institutt, Riksantikvaren, Riksarkivet, Statistisk sentralbyrå, Norsk Romsenter, Oljedirektoratet, Difi, Statens Vegvesen, NVE, NAV og Kartverket.

En rekke av etatene presenterte helt nye datasett som er frigitt og som de oppfordret deltakerne til å bruke.

Mer informasjon og bilder

Se flere bilder på #hack4nos Flickr-album

Mer informasjon: www.hack4.no